besparen op printkosten

Vandaag nog besparen op print kosten

Besparingen, veel bedrijven krijgen er mee te maken. Het is belangrijk om als onderneming zo min mogelijk kosten te maken, dit zorgt er nu eenmaal voor dat je meer geld over hebt voor de dingen die er toe doen. Er zijn talloze manieren waarop je de kosten in de onderneming tot een minimum kunt verlagen. Eén van de meest toegankelijke manieren is om te besparen op print kosten. Hoe kan je dit het beste doen? Dat zullen we jou vandaag eens laten zien!

Vele voordelen voor het besparen van print kosten
Het blijkt dat er super veel voordelen zitten aan het besparen van print kosten. Op de eerste plaats is het zo dat je een hele hoop geld kunt besparen. Om hoeveel geld gaat het hier vraag je je af? Uit onderzoek blijkt dat de kosten met ruim 20% tot 30% verminderd kunnen worden op jaarbasis. Dit is natuurlijk ontzettend veel geld. Daar komt ook nog eens bij dat er talloze soorten hulpmiddelen en partijen bestaan die jou kunnen helpen bij het besparen op de print kosten. Hierdoor kan je al dat werk uitbesteden, zo heb je er zelf geen omkijken meer naar.
Het besparen op print kosten brengt niet alleen voordelen voor de korte termijn met zich mee, ook op de lange termijn zal jouw onderneming profiteren van deze besparingen. Zo is het door het besparen op print kosten mogelijk om de processen eens goed te bestuderen. Dit maakt het mogelijk om te zien waar er ruimte is voor verbetering. Kortom, het is een must voor iedere onderneming in ons land.

Hoe kan je besparen op print kosten?
Goed, allemaal leuk en aardig natuurlijk die voordelen van het besparen op print kosten. Maar hoe doe je dit dan precies het beste binnen de onderneming? Het eerste wat je moet doen is bekijken wat je op dit moment per printje kwijt bent. Kijk naar de hoeveelheid printjes die worden gemaakt en naar de soort printjes (kleur of zwart/wit). Hierdoor kan je in een oogopslag zien hoeveel papier er wordt gebruikt. Vervolgens kan je aan de slag om het printgebruik binnen de onderneming aan te passen. Door printers te verplaatsen en door te zorgen voor een betere structuur binnen de onderneming zal alles een stuk soepeler lopen. Daar komt natuurlijk bij dat je bepaalde afspraken moet maken met de werknemers omtrent het printgebruik. We noemen dit ook wel het printbeleid binnen de onderneming. Hoeveel gekleurde printjes mag je maken? Welke printer moet je gebruiken? Wordt er enkelzijdig geprint?
Door al deze vragen te beantwoorden zal je snel in staat zijn om de kosten per printje naar beneden te halen. Al gaan de prijzen van een printje maar naar beneden met 1 cent, op de lange termijn zal dit een flinke besparing zijn. Het is een vorm van besparen die misschien niet in eerste instantie in beschouwing wordt genomen, echter is het besparen op print kosten één van de beste manieren om de onderneming goed te laten draaien.

Wij helpen graag mee om de kosten te reduceren. Dit doen we doormiddel van een contract analyse.

Download het gratis voorbeeld bespaar rapport

Download nu

Related Post

Recent Posts

CO2 neutraal printen
besparen op printkosten
HP Pagewide meest Milieuvriendelijkste multifunctional printer
offerte controle

Wij zitten aan uw kant van de onderhandelingstafel.

Follow Us

Email: Info@offertecontrole.nl
Telefoon: 0852460257
Adres:
Ceintuurbaan 30
Postbus 21
8024 AA Zwolle
KVK 74400436